به گزارش خبرگزاری «حوزه»، استاد محسن قرائتی در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود با موضوع تفسیر قطره ای به بیان آموزه های آیه 265 سوره بقره پرداخته است.
* آيه
وَ مَثَلُ الَّذينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ تَثْبيتاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ کَمَثَلِ جَنَّةٍ بِرَبْوَةٍ أَصابَها وابِلٌ فَآتَتْ أُکُلَها ضِعْفَيْنِ فَإِنْ لَمْ يُصِبْها وابِلٌ فَطَلٌّ وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصيرٌ
* ترجمه
و مَثل كسانى كه اموال خود را در طلب رضاى خداوند و استوارى روح خود انفاق مى كنند، همچون مَثل باغى است كه در نقطه اى بلند باشد (و از هواى آزاد به حدّ كافى بهره بگیرد) و باران هاى درشت به آن برسد و میوه ى خود را دو چندان بدهد. و اگر باران درشتى نبارد، باران هاى ریز و شبنم (ببارد تا همیشه این باغ شاداب و پر طراوت باشد.) و خداوند به آنچه انجام مى دهید بیناست.
* پيام ها
1- اگر هدف، تحصیل رضاى خداوند و رشد و كمال روحى باشد، كارها بارور مى شود. «ابتغاء مرضات اللّه... فاتت اُكلها ضعفین»
2- اخلاص، ساده به دست نمى آید، باید به سراغ آن رفت. «ابتغاء مرضاة اللّه»
3- كارهاى خالص، همچون مزرعه اى در نقطه اى مرتفع است كه از خرابى سیل محفوظ است. «بربوة اصابها»
4- اگر هدف خدا باشد، از جلوه ها و جمال ها هم محروم نمى شویم. مخلصین در جامعه محبوب تر از ریاكارانند. «جنّة بربوة» انفاق خالص، همانند مزرعهى در دامنه كوه و زمین مرتفع است، كه همه مردم آنرا مى بینند و از آن لذّت مى برند.
5 - مهم تر از امكانات، بهره گیرى از امكانات است. بارانِ ریز یا درشت مهم نیست، مهم آن است كه زمین بتواند آن را جذب كند. «فان لم یصبها وابل فطلّ»